Skip to main content

Zanglessen en -cursussen

Met je stem en spraakorganen kun je je op heel veel manieren uiten. Je hebt je instrument ook altijd bij je; het zit in je eigen lichaam, maar het wordt pas muziek als je uit volle borst met hart en ziel zingt. Omdat je stem onvervangbaar is, is het verstandig om die op een goede manier te trainen onder de hoede van een deskundig en ervaren iemand. Zingen is bovendien één van de leukste takken van sport om te doen en het houd je op de meest simpele manier gezond en jong!

Lesvormen:

  • individuele les
  • duoles, trioles
  • koor
  • masterclasses
  • jazz-zang

Docenten:

  • Lia van der Velde
  • Ronald Dijkstra
  • Natasza Kurek
  • Valérie Scheffer

Ensembles, workshops, masterclasses waaraan zangers kunnen deelnemen:

Barokensemble

Tijdens 6 lessen in de periode van september-december studeren we verschillende werken uit de baroktijd in. De keuze van de stukken hangt af van de grootte van het ensemble. Denk bijvoorbeeld aan werken van Corelli, Händel en Telemann. We zullen de cursus beëindigen met een of meer uitvoeringen met de cursisten en de docenten.

De lessen zijn geschikt voor de volgende instrumenten:
Blokfluit, hobo, dwarsfluit, viool (altviool), cello, viola da gamba, fagot, klavecimbel.
Eventueel is er plaats voor enige gevorderde zangers. Pianisten zijn welkom om het klavecimbel te bespelen.

Het vereiste speelniveau omvat: zelfstandig stukken in kunnen studeren, ritmisch stabiel spelen, zelf je instrument kunnen stemmen, ervaring met samenspelen, tot 4 kruisen en 4 mollen kunnen lezen.

Binnen de cursus wordt aandacht besteed aan samenspel, articulatie, versieringen, intonatie (stemming), passend bij de muziek uit de baroktijd.

Afhankelijk van de inschrijvingen kan de cursus in moderne stemming (440 herz) of in oude stemming (415 herz) gegeven worden.

De cursus wordt gegeven door ,,,,,,

Lesduur: 1 uur en 15 min (6 lessen)
Kosten: € 230,00 incl. BTW.

Deze cursus start bij een minimum van 4 deelnemers.

A weekend masterclass on vocal and performance technique

Weekend masterclass on vocal and performance technique 2024-2025
1 en 2 november 2024

Dit seizoen organiseert Muziekacademie Den Haag een masterclass voor amateurzangers.
Docent
Voor alle cursussen geldt dat de cursisten individueel en in ensembleverband de gelegenheid krijgen te werken aan een lied of aria van hun keuze met de betreffende tutor.

Alle informatie over de Masterclass door Linda Ormiston
A weekend masterclass on vocal and performance technique

Singer songwriter

Wil je zelf liedjes schrijven en ze ook zingen en zelf begeleiden of wil je gewoon liedjes van andere Singer Songwriters zingen en spelen?
Dan is deze cursus misschien wat voor jou.

Er wordt gewerkt aan tekstschrijven, muziek schrijven, zingen, pianospelen, toonsoorten, begeleidingen en alles er omheen.

Naam cursus: Singer Songwriter
Docent: Peter le Feber
Lesvorm: Individuele les
Tarief: Individuele les

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.