Skip to main content

Vooropleiding conservatorium

Optimale voorbereiding voor een muziekvakopleiding

Deze cursus is bedoeld voor jonge muzikanten die toelatingsexamen willen doen voor een conservatorium of andere muziekvak opleiding. Dit kan zijn voor Klassiek, Pop, Rock of Jazz. De MDH verzorgt alle noodzakelijk lessen en informatie om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Naast theorie- en toetslessen krijg je ook presentatielessen, zodat je je op een podium steeds gemakkelijker gaat voelen. Hierdoor zal ook je toelatingsexamen, wat bewuster en zekerder en rustiger verlopen.
We gaan er van uit dat je zelf een docent voor je hoofdvak hebt. Mochten hier problemen mee zijn kan de MDH hierin adviseren.

Naast de lessen wordt er in het jaar hard gewerkt naar een eindvoorstelling eind april, waarin iedere student, met medewerking van zijn medestudenten, een presentatie zal geven. Hierin zal het repertoire, nodig voor het toelatings examen, worden gepresenteerd.
Ook zullen gedurende het jaar lessen gegeven worden over Houding en Ademhaling en Zingen.

In december zal er een moment komen waarin de docenten van de Vooropleiding hun advies zullen geven of het doen van een toelatingsexamen haalbaar en dus raadzaam is. Ook zal er overleg zijn met de hoofdvakdocent in deze.

Alle docenten zijn ook aangesloten bij Skrjabin die allerlei workshops en cursussen verzorgt: o.a. persoonlijke begeleiding bij voorbereiding voor optredens, helpt ook kleinkunstenaars bij de voorbereiding voor hun toelatingsexamen voor een theaterschool, mental coaching in geval van problemen, hulp bij houdingsproblemen door een van Nederlands beste bewegingstherapeuten, speciale ademhalingstherapie bij “vastzittende adem” maar vooral verzorgen de docenten ook lessen op maat.
Het team van sKrjabin bestaat uit zeer ervaren en professioneel geschoolde docenten die vol passie jong talent willen helpen zichzelf zichtbaar te maken.

Lesdagen

  • 20 lesavonden op donderdag - 19:30 - 22:00 uur
  • 2 zaterdagen
    1 generale repetitie -18:30 - 22:30 uur
    1 uitvoering - 18:30 -22:30 uur

De Docenten

Kosten
€ 750 excl. BTW (leeftijd deelnemers tot 21 jaar)
€ 907,50 incl. BTW (leeftijd deelnemers 21 jaar en ouder)

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.