Skip to main content

Hoorn

De hoorn is een mooi instrument, niet alleen om te zien maar ook om te horen. Om met het eerste te beginnen: geen muziekinstrument is zo vaak op plaatjes, cartoons, logo’s en foto’s te zien als een hoorn. Natuurlijk gaat het in de eerste plaats om de klinkende muziek. Veel componisten hielden van de mooie, warme klank van de hoorn. Mozart, Beethoven, Brahms, Mahler en vele andere beroemde componisten schreven in hun orkestwerken belangrijke solo’s voor dit instrument. Niet alleen in klassieke muziek speelt de hoorn een belangrijke rol. Ook hedendaagse componisten schrijven er graag voor. Let maar eens op filmmuziek: op de spannendste of meest gevoelige momenten hoor je vaak één of meerdere hoorns. 

De hoorn is een koperen blaasinstrument. Het is een lange, opgerolde buis van ongeveer 4 meter lang, die bij het mondstuk tamelijk nauw is en geleidelijk breder wordt om te eindigen in een plotseling verbredende beker. Op het instrument zitten een aantal ventielen. Dat zijn knopjes die bij het indrukken buisjes inschakelen waardoor het instrument langer gemaakt kan worden. Een hoorn klinkt lager dan een trompet, maar weer hoger dat een tuba. 

Lesvormen: Individuele les, duoles, trioles, klas, minimumleeftijd ca. 8 jaar
Docenten: Jisse Kooij en Noor Huls

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.