Skip to main content

Hobo

De hobo is een van de oudste blaasinstrumenten. De hobo is gemaakt van het harde Ebbenhout. De hobo wordt aangeblazen d.m.v. een dubbel riet gemaakt van Arundo Donax een soort Bamboe wat overal groeit waar ook goede wijn vandaan komt …. De meeste hoboïsten maken hun eigen rieten, echt een instrument voor knutselaars dus.

De hobo is ook een solo instrument maar wordt vooral gebruikt in orkesten en in kleinere ensemble’s. Het meest wordt hij gebruikt in de klassieke muziek, maar ook steeds vaker in jazz en pop muziek. Je kan al heel jong beginnen met hobo spelen zodra als je handen groot genoeg zijn om de kleppen in te drukken. Je hoeft niet groot of klein te zijn om hobo te spelen. Ook als je al lang volwassen bent kan je nog met hobospelen beginnen.

Lesvormen:

  • individueel
  • duoles

Docent:

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.