Skip to main content

Benno Simonis

Hobo

Benno Simonis behaalde zijn Bachelordiploma voor hobo in 2005 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij bij Ali Groen studeerde. Hij vervolgde zijn studie bij Ernest Rombout in de Masteropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij in 2007 zijn Masterdiploma behaalde. Benno volgde masterclasses bij onder anderen Pauline Oostenrijk, Bart Schneeman, Maurice Bourge, Omar Zoboli en Paul Goodwin.

Hij speelde tijdens zijn studie in het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en tevens in verschillende studentenorkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest (NSO) en Krashna Musika. Hij remplaceerde regelmatig bij Sinfonia Rotterdam, Het Holland Symfonie Orkest (voorheen RBO Sinfonia), Het Dordts Kamerorkest en het Amsterdam Symphony Orchestra (ASO).

Op het gebied van kamermuziek is Benno ook actief. Zo was Benno gedurende 5 jaar lid van Rietkwintet Pentatiek waarmee hij nationaal en internationaal concerten verzorgde. Hij heeft kamermuziekcoachings gehad van o.a. Raaf Hekkema, Brian Pollard, Herman Jeurissen en Pierre Woudenberg. Benno behoort momenteel tot de vaste kern van Kamerorkest Accompagnato (voorheen Continuo Rotterdam) en hij maakt deel uit van blaaskwintet Hi-Five.

Benno is ook actief als hobodocent. Naast het lesgeven aan privéleerlingen werkt Benno vanaf Maart 2017 als hobodocent aan de Muziekacademie Den Haag.

Wil je meer weten over de hobo? Klik hier.

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.