Skip to main content

Wietse Voermans

Saxofoon

Wietse Voermans studeerde vanaf 2009 saxofoon aan de Jazz Academy van het Rotterdams Conservatorium met klarinet en piano als bijvak. Na zijn bachelor deed hij een masteropleiding met een uitwisseling van een jaar aan het Conservatorium van Kopenhagen. Hier studeerde Wietse in 2015 Cum Laude af in zowel saxofoon als compositie.

Hij stond in de halve finale van de Erasmus Jazz Prize 2013 waar hij de publieksprijs won, in 2016 stond hij in de finale en won hij de prijs voor beste solist. Met Spoken + 2 won hij in 2017 Keep An Eye the records. Verder heeft hij in 2018 The Pack Project mogen realiseren, en een carte blanche gekregen voor het componeren en uitvoeren van nieuw repertoire voor het Festival Jazz International.

De saxofoon is op dit moment een populair instrument. Met de saxofoon kun je alle kanten op en de sax is dan ook te horen in vele muziekstijlen zoals jazz, klassiek, pop, blues, funk, hiphop, volksmuziek en house. Kortom een breed inzetbaar instrument waar je een heel eigen geluid op kunt ontwikkelen. Ik geef les aan alle niveaus en leeftijden: kinderen die beginnen, volwassenen die de sax weer op willen pakken, volwassenen die nog nooit een instrument hebben bespeeld en nu saxofoon willen leren spelen, tieners die op een hoger niveau in hun band willen improviseren, volwassenen die alles van jazz willen weten. Ik vind het leuk en uitdagend om samen de juiste manier te zoeken om zo veel mogelijk uit de lessen te halen. Voor mij is het belangrijk om een sfeer te creëren waar er zonder schaamte of spanning vrijuit gemusiceerd kan worden. Of je nu gewoon lekker wil spelen of alles wil weten van theorie en improviseren, aan mij de taak om hierbij te helpen.

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.