Skip to main content

Tineke Molenaar

Cello

Na mijn studie aan het Conservatorium in Den Haag, waar ik les kreeg van Rene van Ast en Anner Bijlsma en later van Jean Decroos, ben ik meteen les gaan geven aan de muziekschool in Leiden, waar ik altijd les ben blijven geven. Tegelijkertijd heb ik jarenlang in allerlei orkesten gespeeld waaronder de orkesten bij de Radio, het vroegere Noord Hollands orkest, het Noord Nederlands orkest en het Frysk orkest. Ook heb ik jarenlang in een salonkwartet gespeeld dat in de goede jaren 75 keer per jaar optrad. Na vele jaren spelen ben ik mij steeds meer op het lesgeven gaan toeleggen. Zo ben ik in 1987 bij het Koorenhuis in dienst gekomen. Maar eigenlijk ben ik naast mijn lespraktijk altijd zelf blijven spelen. Op het ogenblik speel ik in begeleidingsorkesten van koren en kleine bezettingen.

Doordat er verschillende cellomaten zijn is het mogelijk op jonge leeftijd te beginnen, maar op oudere leeftijd kan je ook nog heel verdienstelijk leren spelen. Ik geef hoofdzakelijk 1 op 1 les, maar vind het ook heel leuk om aan groepjes les te geven, omdat ze dan ook van elkaar leren en meteen leren samen spelen.

Lesvormen:

  • Individueel
  • Duoles
  • Trioles
  • Groepsles

Talen:

  • Nederlands
  • Engels

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.