Skip to main content

Marlies de Roos-Linden

Panfluit

Marlies de Roos-Linden (1982) is op 12-jarige leeftijd begonnen met het volgen van panfluitlessen bij Jaap Delver. Na 5 jaar verwees hij Marlies in maart 2001 door naar de Roemeense panfluitist Damian Luca. Damian zag haar unieke talent en grote passie voor de Roemeense volksmuziek en nam Marlies onder zijn vleugels. In de jaren daarna is de carrière van Marlies in een stroomversnelling geraakt. Via Damian kwam Marlies in contact met de Roemeense musicus Mihai Scarlat. Hij heeft Marlies onder zijn hoede genomen en haar geschoold op het gebied van orkestspel, ensemblespel, soleren, presentatie, interpretatie, improvisatie en arrangeren. Marlies heeft meerdere masterclasses gevolg bij onder andere: Gheorghe Zamfir, Liselotte Rokyta, Michel Tirabosco, Radu Nechifor en Matthijs Koene. In 2013 heeft Marlies de vakopleiding Klassiek afgerond aan de Schumann Akademie (Conservatorium).

Naast haar werk als panfluit/ensemble/muziek docent, is Marlies te vinden op het podium als ensemblelid en soliste in verschillende formaties. Zo is ze is lid van verschillende professionele ensembles (zoals het Roemeense kwartet Hora Mare, het panfluitkwartet Project4 en Duo Mugurel), waarmee ze optreedt in Nederland en in het buitenland. Marlies is veelzijdig en bezit tevens een MA in Muziekwetenschappen, een diploma voor het uitgeven van bladmuziek en haar eigen bladmuziekuitgeverij.

Tijdens de lessen van Marlies komt haar veelzijdige achtergrond naar voren. Dit resulteert in lessen met een gedegen theoretische onderbouw die ze combineert met een grap en een grol. Op de Muziekacademie Den Haag is Marlies te vinden als docent panfluit, docent Balkanensemble (Frunza Verde) waar ze begeleidt op tambal, en als lid van de Balkanafdeling.

Lesmethoden: individueel, duo of groep.

Talen: Nederlands, Engels, Roemeens, Frans, Duits.

www.marliesderoos.nl
www.avenis.nl

Lesvormen:

  • Individueel
  • Duo en groepslessen

Talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.