Skip to main content

Jantine Veenstra

Fagot

Jantine Veenstra is actief als fagotdocent, vakdocent muziek en uitvoerend musicus.

Ze studeerde fagot bij Johan Steinmann aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds haar studietijd houdt ze zich behalve met haar fagot ook bezig met muziekeducatie, barokfagot, directie en creatieve concert vormen. Na haar afstuderen werkte ze enkele jaren op de educatie afdeling van het Residentie Orkest waar ze het Leerorkest coördineerde, lesmateriaal ontwikkelde, arrangementen maakte en productionele taken op zich nam. Sindsdien ontwikkelt ze ook lesmateriaal gericht op de beginnende fagottist.

Jantine is als fagotdocent verbonden aan de Muziekacademie Den Haag en Het Klooster Woerden, waar ze ook het Cappuccino Orkest dirigeert. Als vakdocent muziek geeft ze wekelijks les op basisschool De Regenboog en cbs De Burcht. Regelmatig wordt ze door scholen uitgenodigd om workshops te verzorgen, zowel voor leerlingen als docenten.
Daarnaast is Jantine regelmatig op het podium te vinden.

www.jantineveenstra.com

In mijn fagotlessen sluit ik zo goed mogelijk aan op de individuele leerling. Samen werken we aan een stabiele basis waar leerlingen een leven lang plezier van zullen hebben. Door het abstracte van muziek concreet te maken en de leerdoelen inzichtelijk en werkbaar, komen we steeds een stapje verder. Het doel is dat jij als leerling een geweldige fagottist wordt en dat ik me als docent steeds meer overbodig maak.

Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij de behoefte van de leerling. De muziekstijl waar jij interesse in hebt zal zeker aan bod komen.

Tijdens de lessen spelen we veel samen, ik speel mee op fagot of piano. Samen muziek maken is waar je het voor doet!

Regelmatig organiseer ik activiteiten zoals voorspeelmomenten en groepslessen. Ook rieten-maak-les en een gezellig etentje met andere leerlingen komen aan bod. We zijn met zijn allen een kleine fagot-familie. Ik denk dat dat belangrijk is als je kiest voor zo'n bijzonder en vaak onbekend instrument.

Talen:

  • Nederlands
  • Fries 
  • Engels
  • Duits
  • Spaans

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.