Skip to main content

Elfride van Bemmelen

Piano

Al vroeg tijdens mijn pianostudie aan het conservatorium te Utrecht, begon ik met lesgeven in Utrecht en in Den Haag. Na het afronden van mijn pianostudie aan het conservatorium bij Herman Ulhorn en Alwin Bår, kreeg ik een aanstelling als pianodocente aan het Koorenhuis te Den Haag. Naast het lesgeven begeleidde ik met veel plezier danslessen en dansuitvoeringen en speelde met verschillende musici in duo’s en kleine ensembles.

In het lesgeven staat voor mij de leerling als mens centraal. Ik vind het heel belangrijk dat elke leerling het beste uit zichzelf kan halen en op zijn eigen niveau kan werken. Naast het aanleren van een gedegen pianotechniek, staat het plezier in het musiceren voor mij voorop. Samen met de leerling kijk ik wat de wensen zijn en hoe we dat doel kunnen bereiken. Naast het pianospelen zing ik veel met mijn leerlingen en leer hun ook, aan de hand van akkoorden, zichzelf te begeleiden.

Twee keer per jaar organiseer ik een leerlingenconcert waar iedereen die wil kan spelen. Daarnaast maak ik regelmatig een grote voorstelling met mijn leerlingen. We nemen een verhaal dat door een actrice verteld wordt en door de leerlingen muzikaal omlijst wordt met piano en zang.

Ik vind het heel leuk om aan alle leeftijden les te geven, individueel en in groepjes. Kinderen kunnen beginnen vanaf 6 jaar, groep 3. Het is verplicht om thuis een piano of elektrische piano te hebben ( geen keyboard ), want het is belangrijk dat er thuis geoefend kan worden.

Lesvormen:

  • Individueel
  • Duoles
  • Trioles

Talen:

  • Nederlands
  • Engels

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.