Skip to main content

Anita Bajlé studiebeurs

Anita Bajlé studiebeurs

Begaafde leerlingen van de Muziekacademie worden indien nodig door de vriendenstichting ter verbetering van muzikale vaardigheden en prestaties ondersteund door de Anita Bajlé studiebeurzen. Deze studiebeurzen zijn mogelijk gemaakt door een legaat. De beurzen stellen begaafde leerlingen in staat extra lessen te volgen om toegelaten te kunnen worden tot een conservatorium, dan wel financiële ondersteuning te krijgen voor lessen muziektheorie of muziekpresentatie, het eventueel volgen van een masterklas, of de reparatie of aanschaf van een muziekinstrument. In bijzondere gevallen komen ook andere vormen van financiële ondersteuning in aanmerking.

Aanvraagformulieren voor een Anita Bajlé studiebeurs kunnen worden verkregen bij de directeur van de Muziekacademie, Maria Lewanski (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Voorwaarden voor het verkrijgen van een Anita Bajlé studiebeurs:

(a) De beurs is bestemd voor

  • het volgen van extra lessen om toegelaten te kunnen worden tot een conservatorium;
  • het krijgen van lessen muziektheorie en/of muziekpresentatie;
  •  het volgen van een masterklas;
  • de reparatie of aanschaf van een muziekinstrument, of
  • een ander doel ter beoordeling van het bestuur van de vriendenstichting.

De standaardbeurs bedraagt ten hoogste € 1.000. In bijzondere gevallen kan ter beoordeling van het bestuur van de vriendenstichting van dit bedrag worden afgeweken.
Indien na realisatie van het doel de beurs niet volledig is uitgegeven, dient het restant te worden teruggestort. Het bestuur van de vriendenstichting kan om een rekening en verantwoording vragen.

(b) De beoordeling van een docent dat de leerling voldoende begaafd is om voor een beurs in aanmerking te komen.

(c) De leerling heeft een Ooievaarspas of mist ter beoordeling van het bestuur van de vriendenstichting in redelijkheid de financiële middelen om een doel ad (a) zelf te financieren, waartoe het bestuur van de Vriendenstichting nadere financiële informatie kan vragen. Bij deze beoordeling zal het bestuur van de vriendenstichting met alle omstandigheden van het geval rekening houden en als bovengrens hanteren dat het jaarinkomen van aanvrager niet hoger mag zijn dan het maximale inkomen om in aanmerking te komen voor een zorgtoeslag.

Financiële steun van derden
Het functioneren van deze faciliteiten is vooral afhankelijk van de financiële steun van derden, die de Muziekacademie een goed hart toedragen. De directeur Maria Lewanski (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) resp. de penningmeester van de vriendenstichting, Fons Orie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) kunnen u informeren over verschillende mogelijkheden om de Muziekacademie financieel te steunen.

Vergroting van de kring van vrienden
Ter vergroting van de kring van vrienden van de Muziekacademie benadert de vriendenstichting Haagse amateur orkesten/koren omdat naar verwachting uit die kring mogelijk nieuwe vrienden kunnen voortkomen. Vanuit dezelfde ambitie legt het bestuur ook contact met muziekdocenten op scholen in Den Haag en de randgemeenten.

Aanvraagformulier Anita Baljé studiebeurs

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.