Skip to main content

Harp

Aan de harp komen, net als bij een piano, snaren te pas, maar geen hamertjes en toetsen. De harpist tokkelt de snaren aan met haar vinger, daarom heet de harp een tokkelinstrument.
Net als de gitaar, de banjo en de mandoline, maar die zie je zelden in een symfonieorkest. Een harp heeft 47 of 48 snaren. Sommige zijn gekleurd in rood of zwart, zodat de harpist gemakkelijk kan zien welke snaren zij hebben moet.
De snaren zitten aan de onderkant vast in een klankkast, die het geluid versterkt. Helemaal onderaan steken zeven pedalen uit. Daarmee kan de harpist alle snaren iets verkorten zodat ze hoger gaan klinken.

Harples
Veel mensen zijn meteen al onder de indruk van de grootte en de vele snaren van een harp. Maar wist je dat het een van de fijnste instrumenten is om mee te beginnen omdat je er direct een betoverende klank uit haalt en de snaren en de noten heel makkelijk te vinden zijn? En je kan er veel muziekstijlen op spelen; van folk tot klassiek tot hedendaags..

Heeft je vriendin vroeger harp gespeeld en is het er daarna nooit meer van gekomen? Zegt je oom altijd dat hij wel eens harp zou willen leren spelen, maar dat hij te oud is? Of is je nichtje altijd al betoverd geweest door de klank van de harp en wil je haar verrassen met een proeflesje?

De Muziekacademie Den Haag beschikt over een gloednieuwe pedaalharp.
Dit maak thet mogelijk dat extra getalenteerde leerlingen beter voorbereid kunnen worden op de toelating tot één van de conservatoria.

Leeftijd harples
Vanaf ca. 7 jaar, in sommige gevallen ook eerder maar dit verschilt per kind. De harp is ook zeer geschikt voor mensen die op latere leeftijd nog met een instrument willen beginnen.

Lesvormen:

  • individueel
  • duoles

Docent:

Teachers International Department

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.