Skip to main content

Gitaar elektrisch

Ben jij ook al zo vaak langs die muziekwinkel gelopen waar al die prachtige elektrische gitaren in de etalage staan? Je bent dan vast wel eens weggedroomd en zag jezelf al staan met die zwarte Gibson of die Sunburst Fender gitaar om je nek. Op een groot (of een klein) podium met een drummer en een bassist lekker rocken. Je zal toen ook vast hebben gedacht dat je jaren moet oefenen om een beetje te kunnen jammen met anderen. Laat staan echt in een band te gaan spelen. Eer dat je zoiets kan…..dat duurt natuurlijk heel lang en dat is veel te moeilijk…………………………maar:

Goed nieuws. Dat is helemaal niet waar. Met een goed instrument (en die zijn tegenwoordig heel betaalbaar) een fijn versterkertje, een goede leraar en een dosis goede zin kan je binnen no time een heel eind komen en komt het jammen met anderen of zelfs in een bandje spelen opeens heel dichtbij. Op de Muziekacademie Den Haag zijn een aantal goede leraren met jaren ervaring die jou snel op de weg kunnen helpen..

Wat ga je leren
Je zult eerst wat basis moeten hebben maar we gaan zo snel mogelijk proberen de liedjes van jouw favoriete artiest te leren spelen. Je gaat dus akkoorden leren om te kunnen begeleiden. Je gaat leren met een plectrum te spelen maar ook met je vingers. Alle liedjes hebben een bepaald aantal akkoorden. Dat noemen we het akkoordenschema. Door die schema’s te gaan spelen leer je letterlijk spelenderwijs alle akkoorden die je nodig hebt. We kunnen ook een bepaalde lesmethode gebruiken maar dat is afhankelijk van wat je wil.

In een wat later stadium kunnen we ook aandacht besteden aan solo’s en improvisatie. Uiteraard maken we gebruik van You Tube en kan je je solo’s uitproberen tegen allerlei zg backing tracks. Dat zijn begeledingsopnamen zodat het lijkt alsof je met een echte band staat te spelen.

Dus niet meer wachten maar inschrijven!!! Je gaat het zeker heel leuk vinden!

Elektrisch gitaar mogelijkheden: pop, rock, blues, en jazz individueel

Lesvormen:

  • individueel
  • duoles

Docent:

Teachers International Department:

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.