Skip to main content

Saxofoon

Wie had gedacht dat de saxofoon zo populair zou worden toen hij in 1842 werd uitgevonden door Adolphe Sax om militaire orkesten te versterken met zijn geluid.

Het succes bleef uit tot de jaren 20 vorige eeuw, toen er een ware rage ontstond in Amerika. Er kwam zelfs een verbod om tussen 20.00 ’s avonds en 07.00 ’s ochtends te spelen wegens overmatig burengerucht.

Sindsdien is de saxofoon niet meer weg te denken met name in de jazz en pop muziek.

Kinderen kunnen vanaf ongeveer de leeftjijd van 8 jaar beginnen met saxofoon spelen. Jongere/kleinere kinderen kunnen eventueel eerst op de gebogen sopraan beginnen. Deze instrumenten zijn kleiner en minder zwaar dan een altsax.
In de lessen wordt aandacht besteed aan aan het technisch beheersen van het instrument, muziek lezen en natuurlijk ook om een lekkere solo weg te geven.

Ook voor volwassenen is de saxofoon een geschikt instrument.

Lesvormen:

  • individueel
  • duoles

Docent:

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.