Skip to main content

Victor Borkent

Trompet

Victor Borkent studeerde in 1985 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als uitvoerend musicus trompet en jazzpedagogiek. Victor heeft gespeeld en speelt met oa. de Glenn Miller Revival Orchestra, La Pat, Hang On To Your Hat, The Strangers , Zampano, Salsa de Amsterdam, Orchestra Sonora and Latin Blue, solist bij koor The Dutch Voices, New Londen Choral van Tom Parker, Bill Baker’s Big Band, T.O.M., mariachi orkest Los Gravilanes, het ‘Ebony-Ensemble’, Orchesta Glenn Weisz, Marabunta en Salsa Orchestra Paysa. Ook was hij trompettist en solist bij het Highlight Jazz Orchestra. Victor speelde samen met Greetje Kauffeld, Rachel Gould, Bart van Lier, Ton Roos, Benny Baily, Ferdinand Povel, Ruud Breuls, Ed Neumeister, Jean Toots Tielemans, Oscar Harris, Max Nijman, Mighty Sparrow, Eddie Floyd en vele anderen. Ook horen het inspelen van documentaires en reclames evanals films van o.a. Theo van Gogh (Terug naar Oegstgeest, Loos en Vals licht) tot zijn werkzaamheden.

Met zijn eigen jazzformatie ‘Vic’s!’ is hij actief met verschillende formaties, veelal met eigen composities en arrangementen.

Tussen 1986 en 2013 was Victor trompetdocent en ensembleleider aan de het Koorenhuis te Den Haag. Hij gaf les op de muziekschool Utrecht en was bandcoach op TU in Delft. Victor is sinds 1995 werkzaam bij muziekvereniging ‘St. Caecilia’ in Voorburg alwaar hij de trompetlessen verzorgt en leiding geeft aan het kinderorkest ‘Small Time Big Band’ en de bigband ‘Straight Life’. Vanaf 2013 is Victor verbonden aan de ‘Jazzschool Den Haag, en de ‘Muziekacademie Den Haag’.

De jongerenbigband van de VHJO (Vereniging Hofstad Jeugd Orkest) staat sinds 2010 onder zijn leiding.

www.victorborkent.nl 

Lesvormen:

  • Individuele les
  • Duoles
  • Trioles
  • Groepjes
  • Alle leeftijden van beginner tot gevorderde
  • Jazzensemble
  • Kinderorkest

Talen:

  • Nederlands
  • Engels

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.