Skip to main content

Stefania Pigozzo

Piano

Stefania Pigozzo, geboren in Pordenone (Italië) in 1992, begon haar muziekopleiding als kind in haar geboortestad en studeerde cum laude af op slechts 16-jarige leeftijd aan het Conservatorio Pollini in Padua.

Na haar middelbareschooltijd werd ze toegelaten tot het Conservatorio Monteverdi in Bolzano, waar ze een masterdiploma piano performance behaalde met onderscheiding. Ze heeft ook een Master of Arts in muziekpedagogiek van het Conservatorio della Svizzera Italiana (Lugano) en studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze een Master of Music, Ensemble Academy specialisatie behaalde. Haar leraren waren onder andere Lucia Grizzo, Marian Mika, Sandro D'Onofrio, Davide Cabassi en Ellen Corver. 

Haar gevarieerde opleidingsachtergrond stelde haar in staat ervaring op te doen in verschillende gebieden, gericht op zowel piano-solo als ensemble-repertoire, variërend van klassieke tot moderne muziek en samenwerking met verschillende afdelingen en componisten. Tijdens haar academische jaren kreeg ze de kans om vakken zoals pedagogiek en psychologie te bestuderen, wat haar een breder en dieper perspectief op muziekonderwijs gaf. 

Stefania heeft concerten gegeven in verschillende steden in Italië, Zwitserland, Tsjechië, Frankrijk en Nederland, zowel als solist als als onderdeel van ensembles. Ze maakte haar orkestrale debuut op dertienjarige leeftijd door Mozarts K414-concert te spelen onder leiding van maestro Nicoletta Fenati, en had later de mogelijkheid om het opnieuw uit te voeren met het Kiev Strings Orchestra onder leiding van maestro Eddi De Nadai. 

Stefania heeft deelgenomen aan talrijke nationale en internationale competities. Ze heeft meer dan 20 eerste prijzen en eerste overall prijzen ontvangen, met eervolle vermeldingen van de jury. 

Ze heeft deelgenomen aan tal van masterclasses gegeven door veel gerenommeerde pianisten, zoals Aldo Ciccolini, Bruno Canino, Benedetto Lupo, Riccardo Risaliti, Giorgio Lovato, Igor Roma, Paolo Bordoni, Igor Tchetuev, Tatiana Larionova, Frank Braley, David Kuyken en Severin von Eckardstein. 

Als hardwerkend en gefocust persoon heeft Stefania altijd geloofd in de onderlinge verbondenheid van artistieke gebieden. 

Ze is docent aan de Muziekacademie Den Haag en deelt graag haar inzichten en kennis met zowel jonge als volwassen studenten van alle niveaus.

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.