Skip to main content

Sidonie Riha

Viool, altviool en miniviool

Sidonie werd in Berlijn geboren en begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Zij studeerde viool, altviool en kamermuziek aan de Hochschule für Musik Köln, het Conservatorium Maastricht, de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn en de Academia Musicale de Chigiana in Siena. Haar docenten waren o.a. Charles Andre Linale, Mikail Vaiman (viool), Mikail Kugel (altviool) en Eberhard Feltz (strijkkwartet). Zowel het diploma Docerend Musicus als het diploma Konzertexamen Violine/Kammermusik behaalde Sidonie met onderscheiding.

Zij was lid van de Deutsche Kammerakademie en tweede violiste van het Rubens Kwartet en het Faust Quartet. Met deze ensembles is zij gedurende 10 jaar op belangrijke podia en bij kamermuziekfestivals in binnen- en buitenland opgetreden.

Al tijdens haar studie aan de Hochschule für Musik Köln heeft zij als ‘studentische Hilfskraft’ en onder supervisie door Ch. A. Linale vioolles aan eerstejaars studenten en studenten met het bijvak viool gegeven.

Sinds 2010 heeft Sidonie haar lespraktijk uitgebouwd en geeft met veel plezier les aan de Muziekacademie en de Deutsche Internationale Schule Den Haag. Als gastdocente heeft zij o.a. lessen voor het Barrat Due Musikkinstituut Oslo, het Conservatorium Lubljana, het Orlando Festival en de Summer String Academy of the Indiana University verzorgd. Sinds 2010 is zij artistiek directeur en vaste docent van het Kamermuziek Atelier Delft en het Meespeel Atelier Den Haag.

De beste leeftijd om met viool van start te gaan is (afhankelijk van het kind) tussen de 4 en 7 jaar. Bij jonge leerlingen is de ondersteuning door de ouders heel belangrijk. Meer informatie over de werkwijze en de lesmethode worden tijdens een gratis proefles verstrekt. Bij beginners is het mogelijk om eerst een proefperiode van 10-15 lessen af te spreken.

Bij (ver)gevorderde leerlingen is het belangrijk dat zij in een voorafgaand gesprek toelichten waarom zij (weer) op les willen en wat hun verwachtingen zijn.

Lesvormen: individueel, kamermuziek
Talen: Nederlands, Duits, Engels

www.kamermuziekateliers.nl

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.