Skip to main content

Rachel Daniëls

Cello

Ik ben Rachel en speel cello in verschillende ensembles en projecten. Daarnaast geef ik al een aantal jaar individuele lessen aan jong en oud, en werk aan allerlei verschillende klassieke projecten en projecten in verschillende muziekstijlen. Ik ben op mijn 7e begonnen met cellolessen op de muziekschool in Helmond, nadat ik eerst een jaar algemene muzikale vorming had gevolgd. De cello met zijn mooie lage tonen en melodieën trok mij meteen aan, ook toen ik dit instrument in een groot orkest zag zien spelen was ik verkocht. Op mijn 12e ben ik begonnen op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam, en ben vervolgens doorgestroomd naar de bachelor klassiek cello bij prof. Herrejan Stegenga. Daarnaast volgde ik masterclassen bij o.a Jeroen den Herder en Angel Luis Quintana. In 2018 behaalde ik mijn diploma aan het Rotterdams conservatorium, waarna ik mijn master vervolgde in Tilburg bij Prof. Paul Uyterlinde en Larissa Groeneveld.

Ik heb in mijn jaren cello spelen veel ervaring opgebouwd in de kamermuziek en als orkestmusicus, iets wat ik tot de dag van vandaag met veel liefde doe. Dit is de reden waarom ik ook al mijn leerlingen zo veel mogelijk wil stimuleren om naast de individuele lessen, samen of in een orkest te spelen.

Leerlingen kunnen vanaf jong tot heel oud en op basis- of verschillende vervolgniveaus bij mij terecht. Na een eerste les stel ik samen met de leerling een passend lesplan op, naar het niveau en tempo wat het beste bij de leerling past. Ik wil mijn leerlingen alle ruimte bieden om op hun eigen niveau en tijd vooruit te gaan. Ik stel hierin wel de eis aan al mijn leerlingen thuis buiten de les om te oefenen. Houdt er dus rekening mee dat je doordeweeks tijd vrij moet maken om aan de les te werken. Gezellige en leerzame lessen zijn voor mij prioriteit.

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.