Skip to main content

Quinten de Jongh

Drums

Mijn naam is Quinten de Jongh, en ik ben blij om mijn passie voor drums en muziek met jullie te delen bij de Muziekacademie Den Haag (MDH). Met een achtergrond in zowel klassieke als moderne muziek, wil ik mijn ervaring en kennis overbrengen aan aspirant-drummers van alle leeftijden en niveaus.

Mijn reis in de muziek begon op jonge leeftijd, toen ik op 7-jarige leeftijd begon met celloles.
Onder begeleiding van Justa de Jong van het Residentie Orkest ontwikkelde ik een stevige basis in muzikaliteit en ritme. Op 10-jarige leeftijd begon ik mijn ontdekkingsreis op drums onder leiding van Hidde de Jong. Later vond ik mijn weg naar Linda van Leeuwen, waar ik niet alleen de technische aspecten van drummen verfijnde, maar ook diepgaand begon te begrijpen hoe creativiteit en muzikaliteit samenkomen.

Mijn toewijding aan muziek leidde me naar de Herman Brood Academie (2016-2019) en vervolgens naar het Conservatorium van Amsterdam (2019-2023), waar ik mijn passie voor drummen verder verdiepte en mijn horizon verbreedde.

Gedurende mijn tienerjaren ben ik actief geweest in verschillende bands, en vandaag de dag speel ik in diverse projecten.

Binnen de muren van de Muziekacademie Den Haag (MDH) wil ik mijn leerlingen inspireren en begeleiden op hun eigen muzikale reis. Of je nu nieuw bent in de  wereld van het drummen of je vaardigheden wilt aanscherpen, ik ben hier om je te helpen groeien en je eigen ritmische stem te ontdekken en je creativiteit te ontwikkelen.

Behalve bij het doceren, ben ik momenteel ook betrokken bij verschillende muzikale projecten. Ik ben vast bandlid bij Maida Rose, een dreampopband, Cosmic Crooner, dat doowop space pop brengt, en ik werk aan mijn eigen soloproject genaamd Klankspoor, waarin ik modulaire live techno creëer.

Ik kijk ernaar uit om met jullie aan de slag te gaan, te drummen en te ontdekken hoe we samen jullie muzikale doelen kunnen bereiken en de wereld van ritme en muziek kunnen verkennen.

Lessen in Nederlands en Engels

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.