Skip to main content

Paul van der Vossen

Muziektheorie

Paul van der Vossen studeerde slagwerk aan het conservatorium te Den Haag. Naast het geven van slagwerklessen heeft hij ook leerlingen geholpen zich voor te bereiden op het theoretisch gedeelte van het toelatingsexamen van de vakopleiding. Hij heeft zowel symfonische muziek als popmuziek en jazz gespeeld.

Muziektheorie helpt je communiceren met je medemusici, of dit nu je leraar is of ensembleleden, bandleden etc…. In plaats van veel tijd kwijt te zijn met 20 keer iets voordoen om je bedoeling duidelijk te maken kun je met enkele woorden aangeven hoe of wat er gespeeld moet worden.

  • Muziektheorie helpt je bij het ontcijferen en interpreteren van bladmuziek.
  • Muziektheorie helpt je bij het noteren van muziek die je zelf hebt geschreven.

Kortom kennis van muziektheorie verhoogt het rendement van je muziekles, repetitie, workshop,studietijd, masterclass. De cursus muziektheorie die ik wil geven behandelt op elementair niveau begrippen zoals toonladders, samenklanken en metrum, die onderwerpen waaraan men in de les vaak onvoldoende toekomt. Daarnaast maken we een begin met het van blad zingen of noteren van eenvoudige melodieën.

Lesvormen en talen Minimize

Talen:

  • Nederlands
  • Engels

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.