Skip to main content

Nicolette Heerema

Piano

Mijn lessen zijn erop gericht om de muzikale smaak van de leerling zo breed mogelijk te ontwikkelen. Daarbij is het nodig om de taal van de muziek te leren begrijpen: hoe zit muziek in elkaar? Spelen vanuit het bewustzijn en de kennis van harmonie vind ik erg belangrijk, we gaan kijken welke akkoorden er in een muziekstuk worden gebruikt, en hoe. Het notenschrift onder de knie krijgen, maar ook leren improviseren, waarbij die kennis van de akkoorden weer heel nuttig is. We leren hoe je het beste kan studeren en hoe je een nieuw muziekstuk benadert. Met als basis een goede techniek, om zoveel mogelijk vrijheid en expressie te krijgen in je spel.

Sinds dit jaar geef ik les op de Muziekacademie. Na een lang leven in de muziek, op allerlei gebieden: in theaterproducties, kamermuziekensembles, in modernemuziekensembles, orkesten, als pianiste/repetitor en dirigent bij verschillende koren. Tot voor kort als pianist bij de balletafdeling van het Koninklijk Conservatorium, waar ik ook als pianodocent werkte.

Talen

  • Nederlands
  • Engels

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.