Skip to main content

Jana Suilen

Hoorn

Jana Suilen (1984) begon op tienjarige leeftijd met hoorn spelen. De mooie klank van de hoorn sprak haar meteen erg aan. Zij was gedreven dit bijzondere instrument helemaal te beheersen. Dit was een van de redenen om te gaan studeren bij Herman Jeurissen aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag. Zij behaalde daar respectievelijk haar bachelor- en masterdiploma.

Na haar studie in Nederland studeerde Jana nog anderhalf jaar in Duitsland aan de ‘Hochschule für Musik und Theater’ te Hannover, bij professor Markus Maskuniitty.
Naast haar studie volgde Jana diverse masterclasses bij verschillende gerenommeerde hoornisten o.a. Peter Damm, Jacob Slagter, Radovan Vlatkovich, Frøydis Ree Wekre en Jasper de Waal.

Jana remplaceert regelmatig in verschillende professionele orkesten. Ook speelde zij meerdere malen mee in het Nationaal Jeugd Orkest en maakte zij deel uit van het JongNBE (Jong Nederlands Blazers Ensemble).
Naast het meespelen in verschillende beroepsorkesten, speelt Jana als hoorniste in het Zeeuws Orkest. Verder is het maken van kamermuziek een van Jana’s passies. Zij speelde in verschillende blaaskwintetten, maar ook in allerlei andere denkbare samenstellingen, met strijkers, blazers, zang en piano. Jana is bevoegd hoorndocent. Ze geeft haar ervaringen en plezier in het hoornspelen graag door.

www.janasuilen.nl 

Lesvormen:

  • Individuele lessen
  • Duoles
  • Groepsles
  • Minimum leeftijd ongeveer 8 jaar

Talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.