Skip to main content

Froukje Degenaar

Piano

Ik geef pianoles voor alle leeftijden en niveaus: van beginners tot vergevorderden, voor volwassenen, tieners en kinderen. Beginnen kan vanaf 6 jaar.

Op elk niveau, vanaf het allereerste begin, kun je het plezier van muziek maken ervaren. Tegelijk bouwen we aan een stevige basis, zodat je ook in de toekomst jouw muzikale mogelijkheden kunt blijven uitbreiden. Er is aandacht voor speeltechniek (lichaamsgebruik en klankvorming), muzikale expressie, noten lezen en muzikaal inzicht. Ook help ik goede oefengewoontes op te bouwen, zodat je moeilijkheden kunt overwinnen en steeds zelfstandiger wordt.

Ik geef les op maat: aansluitend bij de interesses en talenten van de leerling, kijken we welke kanten van pianospelen de meeste aandacht gaan krijgen. Ik help mensen graag hun eigen favoriete muziek te spelen; daarnaast daag ik hen uit om allerlei verschillende muziekstijlen te ontdekken. Wie graag samenspeelt, is van harte welkom om ook eens met een andere muzikant naar de les te komen. In 2009 behaalde ik mijn masterdiploma piano (klassiek) aan het Utrechts Conservatorium. Mijn docenten waren Klára Würtz, Henk Ekkel en Paolo Giacometti. Verder studeerde ik een jaar piano aan de Universität Mozarteum Salzburg, en kreeg ik masterclasses van o.a. Rudolf Jansen (liedbegeleiding), Kyoko Hashimoto (kamermuziek), Paul Badura-Skoda, Vitaly Margulis en Peter Feuchtwanger (piano solo). Ik treed regelmatig op, als solopianist of bijvoorbeeld als duo met zang of cello. In 2016 voltooide ik summa cum laude mijn masterstudie musicologie aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Sinds 2008 heb ik een ruime lesgeefervaring opgebouwd, met eigen lespraktijken in Utrecht en Laren. Met mijn leerlingen werk ik met plezier aan uiteenlopende muziekstijlen, van pop en rock tot jazz en klassiek. Vanaf september 2017 geef ik les aan de Muziekacademie Den Haag.

Talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Eigen website:
www.froukjedegenaar.com 

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.