Skip to main content

Florencia Gomez

Fluit

Florencia heeft samengewerkt met o.a. Apollo ensemble, Amsterdam Baroque Orchestra, Holland Baroque Society, Dutch Baroque, Wrocławska Orkiestra Barokowa, Musica Amphion, Das neue Mannheimer Orchestera, La Folia Barockorchester, Orkest van de Achttiende Eeuw.

Aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag behaalde zij haar Bachelor- en Masterdiploma’s oude fluiten. Haar onderzoek naar het karakter van de fluit en de aanwezigheid van fluiten in renaissance-iconografie hebben haar ertoe gebracht om lezingen te geven voor de Royal Music Association in Londen, de National University for the Arts in Argentina, Janáček Academy of Music and Performing Arts, en andere.

Ze trad in 2017 in dienst van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geeft sindsdien cursussen, klinieken, en workshops over uitvoering, methodologie en didactiek van oude fluiten in het onderwijs, en de historische ontwikkeling van de traverso en fluit. Ook is ze docent traverso geweest voor de fluitklas van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.