Skip to main content

Caroline Geelen

Miniviool | Viool

Al op jonge leeftijd ontstaat bij Caroline de liefde voor de viool. Op 5-jarige leeftijd hoorde ze het Elisabeth vioolconcours live op televisie. En was het liefde op het eerste gezicht! 

Op haar 8e  begint ze met haar eerste vioollessen. Op haar 12e start ze op de vooropleiding van het conservatorium in Maastricht. Daarna studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze o.a. lessen volgt bij Theodora Geraets en waar ze in 1995 is afgestudeerd. 

Caroline speelt in verschillende orkesten en treedt daarnaast ook regelmatig op in verschillende kleinere ensembles (o.a. als duo viool/piano in Duo Mélodie). 

Naast het geven van concerten is lesgeven haar grote passie. Zij heeft een privé lespraktijk, geeft les via de School of Music en sinds maart 2023 ook op de Muziekacademie Den Haag. Per september 2023 zal zij op de Muziekacademie ook de Minivioolklas (leeftijd 5-6 jaar) lesgeven. 

Caroline houdt van een persoonlijke aanpak waarbij ze kijkt wat het best past bij de leerling. Ook vindt ze het leuk om iedere leerling uit te dagen en haar enthousiasme voor de viool en de muziek te kunnen delen. Het samenspel (begeleiding met piano of viool) speelt een belangrijke rol in de les. Daarnaast is er in de les ook veel aandacht voor klankvorming (hoe klinkt het instrument), houding en techniek, want hoe mooier het klinkt, hoe meer plezier je krijgt in het viool spelen!          

Website: https://www.carolinegeelen.com

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.