Skip to main content

Anastasiia Kurilko

Anastasiia Kurilko - Piano

Anastasiia Kurilko (1993) is een pianiste van Russische afkomst die zich heeft gevestigd in Den Haag. Haar affiniteit met muziek was al op jonge leeftijd duidelijk. Op zesjarige leeftijd begon ze aan haar muzikale reis en een jaar later nam ze al deel aan verschillende concerten en competities.

Haar streven naar muzikale excellentie bracht haar naar "the College of Art" in Krasnoyarsk, Rusland, waar ze haar instrumentale vaardigheden verder ontwikkelde in de klas van L. Ovodova.
In 2012 studeerde ze af met de hoogste onderscheiding. Datzelfde jaar werd ze aangenomen door het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalde ze succesvol haar bachelor (2016) en master (2018) bij professor Naum Grubert.

Anastasiia is veelvuldig prijswinnares bij verschillende concoursen. In 2010 won ze niet alleen de eerste prijs voor haar interpretatie van Chopin's werken, maar ook de prijs voor de beste uitvoering op het Internationale Chopin Concours in Rusland. Dit leidde tot een uitnodiging om een soloconcert te geven in Warschau, Polen. In hetzelfde jaar won ze ook de eerste prijs op het Internationale Klassieke Muziek Concours in Krasnoyarsk.

Anastasiia speelt regelmatig met gerenommeerde musici en ensembles. Van het Concertgebouw met o.a. Anastasia Feruleva tot bijvoorbeeld Carré me Maria&Anuschka Pedano, Nieuwe Kerk Amare met het New European Ensemble en andere bekende musici/ zalen.

Naast live concerten en studio-opnames richt ze zich momenteel op het geven van pianoles, waarbij ze haar passie en expertise deelt en de muzikale aspiraties van jonge pianisten koestert.

Sinds 2017 is Anastasiia Kurilko werkzaam als coachpianiste aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.